W zimie Bacówka to prawdziwy raj dla dzieci, ponieważ zamienia się ona w jeden wielki plac zabaw na śniegu. Można dowoli jeździć na sankach po całym terenie oraz zjeżdżać ze specjalnie przygotowanej górki. W okresie ferii zaplanowaliśmy również cały szereg dodatkowych atrakcji, z obowiązkowym kuligiem oraz lepieniem bałwana na czele. Dodatkowo w szczególnie chłodne dni na dzieci czekało gorące kakao, a na starszych – aromatyczny grzaniec. Dzięki temu maluchy miały w ciekawy sposób zorganizowany czas, a rodzice chwile spokoju wyłącznie dla siebie.
Wraz z pojawianiem się śniegu, nasz Hotel przeszedł niezwykłą metamorfozę – pojawiło się więcej choinek, bombek oraz innych dekoracji. To czas, kiedy możemy pochwalić się też własnym świątecznym ogrodem. Nasza niezwykła szklarnia przeobraziła się bowiem w wyjątkowy Zimowy Ogród. Od samego początku stał się on najczęściej fotografowanym miejscem w całym Hotelu, a świąteczny klimat nadawał mu jeszcze więcej uroku.
Zima miała swój wpływ także na naszą kuchnię. W specjalnie przygotowanej na sezon jesienno-zimowy karcie znajdują się m.in. takie przysmaki jak sarna z wędzarni czy gęś peklowana w miodzie lipowym. Nad jakością przygotowywanych posiłków czuwa szef kuchni – Kamil Wyka – który potrafi zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Nic więc dziwnego, że nasza Restauracja Felura jest doceniana i znalazła się w prestiżowych gronach Poland TOP 100 Best Restaurant oraz Gault&Millau 2019.
Nasz Hotel to idealne miejsce do spędzenia w gronie najbliższych Bożego Narodzenia, Sylwestra czy okresu ferii zimowych. I chociaż te wyjątkowe chwile są już za nami, to warto o tym fakcie pamiętać na przyszły rok!