Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Restauracja Ferula drugi rok z rzędu w przewodniku Poland 100 Best Restaurants

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Restauracja Ferula drugi rok z rzędu w przewodniku Poland 100 Best Restaurants

17 grudnia 2018

VIII edycja elitarnego Przewodnika Poland 100 Best Restaurants to kolejne wyróżnienie dla restauracji Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Ferula ponownie znalazła się w wyjątkowym gronie 100 najlepszych restauracji z terenu całej Polski.

 

Konkurencja w tegorocznej edycji była ogromna. Przeszkoleni i działający anonimowo inspektorzy odwiedzili i ocenili 1141 restauracji z całej Polski. Oprócz opinii profesjonalnych inspektorów, w ostateczny wynik wliczały się również głosy samych konsumentów i to one miały decydujący wpływ na miejsce restauracji w rankingu. Restauracja Ferula uzyskała niemal najwyższą ocenę – 3 widelce.
– To dla nas szczególne wyróżnienie, ponieważ w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restauratns znalazło się tylko 5 restauracji z Podkarpacia, w tym właśnie Ferula z Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** – mówi Rafał Jułga, dyrektor Hotelu. – Wielka w tym zasługa naszego wspaniałego szefa Kuchni, Kamila Wyki, który potrafi na talerzu tworzyć prawdziwe arcydzieła. Zresztą tych potraw trzeba spróbować samemu, aby przekonać się o ich wyjątkowości.
To nie jedyne wyróżnienie restauracji Ferula w Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został doceniony i znalazł się również w tegorocznej edycji książki Gault&Millau Polska – znanej również powszechnie jako Żółty Przewodnik. Restauracja dąży także do zdobycia prestiżowego certyfikatu Slow Food Polska. W tym celu, od samego początku istnienia Feruli, wdrażana jest idea kuchni łączącej harmonijnie tradycję z nowoczesnością. Jej cechą charakterystyczną jest wykorzystanie ekologicznych produktów pochodzących od regionalnych dostawców do przygotowywania potraw według niekonwencjonalnych przepisów. W aktualnej sezonowej karcie jesienno-zimowej królują m.in. takie dania jak gęś peklowana w miodku lipowym, sarna z wędzarni czy stek z polskiej polędwicy wołowej.
Hotel Bacówka Radawa & SPA**** jest pierwszym czterogwiazdkowym Hotelem dla dzieci w Polsce i tytuł ten jest również wiążący dla jego restauracji. Z tego powodu Ferula ma ofertę skierowaną specjalnie do najmłodszych – menu w kształcie Tableta – oraz „Kącik Łasucha”, w którym serwowane są zdrowe drinki z wykorzystaniem naturalnych składników. Kompleksowo przygotowana oferta sprawia, że z restauracji zadowoleni wychodzą wszyscy: zarówno dorośli, jak i ich dzieci.

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij