- To wyróżnienie bardzo nas cieszy! Autorzy przewodnika docenili przede wszystkim nowatorski styl naszej restauracji, ciekawe interpretacje tradycyjnych przepisów oraz cieszącą oko estetykę serwowanych dań. To najlepsze cechy charakteryzujące naszą kuchnię – mówi Rafał Jułga, dyrektor Hotelu Bacówka Radawa & SPA****, w której mieści się restauracja Ferula. – Już drugi raz z rzędu znaleźliśmy się w Gault&Millau Polska, nie zamierzamy jednak spoczywać na laurach i z każdym dniem chcemy prezentować coraz wyższy poziom.
Gault&Millau to renomowany przewodnik po restauracjach wydawany na świecie od 1969 roku. W Polsce publikacja doczekała się już VI edycji, w której opisano 540 restauracji. Swoją powszechnie znaną nazwę – Żółty Przewodnik – wzięło od koloru okładki. W nawiązaniu do tej estetyki oraz 50-lecia Gault&Millau przygotowaliśmy hotelową restaurację Ferula tak, aby główną rolę odegrała właśnie ta barwa. Efekt można podziwiać na poniższych zdjęciach!
Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal już drugi rok z rzędu został doceniony w Gault&Millau oraz Poland 100 Best Restaurants. Cechami charakterystycznymi restauracji jest wykorzystywanie produktów ekologicznych od regionalnych dostawców oraz otwartość na całe rodziny z dziećmi. Prorodzinność Feruli przejawia się nie tylko w łatwym dostępie do fotelików do karmienia oraz obecnością małego placu zabaw, który umila najmłodszym czas oczekiwania na posiłek, ale również w postaci specjalnego menu dla dzieci w kształcie tabletu.