Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Nowa wiosenno-letnia karta Feruli zachwyca smakiem!

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Nowa wiosenno-letnia karta Feruli zachwyca smakiem!

18 maja 2020

Zaskakujące kompozycje, oryginalne pomysły, niebanalne przepisy – restauracja Ferula zachwyca nowym menu na sezon wiosenno-letni. To również pierwszy raz, kiedy jej Szef Kuchni przygotował również wyjątkową kartę dedykowaną specjalnie weganom oraz wegetarianom. Każdy znajdzie więc coś dla siebie!

- Tegoroczne karty są naprawdę wyjątkowe. Podczas ich komponowania postanowiliśmy odejść od niektórych sprawdzonych dań, jak foie gras, a zamiast nich trochę poeksperymentować, w tym przygotować dedykowaną weganom i wegetarianom ofertę – mówi Rafał Jułga, dyrektor Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. – Nie zmienił się jednak sposób przygotowania potraw. Cały czas korzystamy z ekologicznych składników od lokalnych dostawców, dbamy o wygląd serwowanego jedzenia oraz przykładamy uwagę do najmniejszych szczegółów. Dzięki temu zapewniamy naszym gościom niepowtarzalne doznania smakowe oraz najwyższą jakość.

W nowej karcie znajdziemy m.in. takie przystawki jak śledź z przepiórczym jajkiem, jabłkiem i korniszonem czy tatar. Z zup do wyboru są arcypolski i zawsze smaczny żurek, również uwielbiany przez Polaków rosół lub na cieplejsze dni chłodnik z botwiny. W daniach głównych znalazła się kaczka, sandacz oraz stek z polędwicy wołowej. Wśród dań wegetariańskich i wegańskich zasmakować będzie można z kolei z takich potraw jak pochodzącego z Korei kimchi, francuskiego ratatoullie czy włoskiego makaronu tagliatelle. Hotel Bacówka Radawa & SPA**** – w którym mieści się restauracja Ferula – nie zapomniał również o dzieciach. Dla maluchów w specjalnie dedykowanej karcie można znaleźć rosołek jak u babci, pierożki ruskie, kotleciki drobiowe z frytkami czy spaghetti. I nie zabraknie oczywiście smacznych deserów!

Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został dwukrotnie z rzędu opisany w Gault&Millau Polska, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie.

Serdecznie zapraszamy do spróbowania najnowszych smaków Feruli!

 

Karta menu_główna

Karta menu_dzieci

Karta menu_vege

Zobacz na mapie
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij