Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Nowe menu w restauracji Ferula dostępne od 20 października

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Nowe menu w restauracji Ferula dostępne od 20 października

17 października 2019

Nowe menu w restauracji Ferula dostępne od niedzieli 20 października! Nadeszła pełna uroku jesień, więc to idealny czas na wprowadzenie nowości w naszej ofercie.

W jesiennym menu pojawiło się m.in. foie gras – tradycyjne danie kuchni francuskiej, które słynie ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości, a także łosoś MOWI, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również właściwościami zdrowotnymi – nie bez powodu nazywany jest królem kwasów omega 3 oraz białka. Kolejnymi nowościami w naszym menu są: jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem oraz risotto. 

Zupy w naszym menu to przede wszystkim nuta tradycyjnych smaków. Dania takie jak żurek czy rosół zawsze znajdują swoich wiernych fanów. Nowością jest również zupa z wędzonym ziemniakiem, jajkiem, gorczycą i koprem.

Absolutnymi nowościami w jesiennej karcie są desery, w których znajdziemy słony karmel czy jogurt z yuzu.

W październiku bieżącego roku otworzyliśmy pierwszą w południowo-wschodniej Polsce farmę dyniową, dlatego motyw dyni pojawił się w aranżacji nie tylko naszego hotelu, ale również restauracji. Spodziewajcie się więc w naszym wystroju jesiennych kolorów: złotego, pomarańczowego i brązowego. Nowości związane z farmą dyniową są już gotowe i czekają właśnie na Was!

Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracja to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Serdecznie zapraszamy do naszej hotelowej Feruli, która jak zwykle zapewni wspaniałą podróż kulinarną. Smacznego!

Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HOTEL BACÓWKA RADAWA SPA PAWEŁ PREISNER SPÓŁKA KOMANDYTOWA, Cicha 30A, 37-523, Radawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane