Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Ferula przygotowuje się na sezon jesienno-zimowy

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Ferula przygotowuje się na sezon jesienno-zimowy

17 września 2019

Jesień to odpowiedni moment, aby wprowadzić nowe porządki w naszej restauracji. Przede wszystkim pojawi się nowa karta, na której nie zabraknie z pewnością obowiązkowych pozycji, takich jak tatar czy stek. Premiera nowego menu już 20 października!

Nasza kuchnia zawsze czerpie pełnymi garściami z darów natury, dlatego potrawy w nadchodzącym sezonie stać będą pod znakiem aromatycznych grzybów, smacznej dziczyzny, ale również zapasów lata, które zamknęliśmy w słoikach.

Wśród nowości w naszym menu, które z pewnością zaskoczą najbardziej wyrafinowane podniebienia, pojawi się foie gras będące tradycyjnym daniem kuchni francuskiej słynącym ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości. Serwować będziemy ponadto łososia MOWI, króla kwasów omega 3 oraz białka, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również właściwościami zdrowotnymi.

Jeżeli chodzi o zupy, to tutaj stawiamy na tradycję, czyli żurek, który zawsze znajduje swoich wiernych fanów. Całości dopełni nowa karta barowa wraz z kartą win, w których nie zabraknie rozgrzewających herbat, pachnących korzennym aromatem kaw oraz grzańca.

Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****, która jest zawsze otwarta na dzieci. Dla naszych najmłodszych gości mamy specjalne menu w kształcie tableta, które zachęci każdego malucha do wybrania swojej ulubionej potrawy. Lokal został ponadto opisany w Gault&Millau Polska 2019, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Serdecznie zapraszamy do naszej hotelowej Feruli, która jak zwykle zapewni wspaniałą podróż kulinarną. Smacznego!

Warto na koniec dodać, że w nadchodzącym miesiącu szykujemy jeszcze jedną niespodziankę! W październiku planujemy otworzyć wyjątkową fermę dyniową. Motyw dyni pojawi się również w jesiennej aranżacji naszej hotelowej szklarni – spodziewajcie się więc ogromu złotych, pomarańczowych i brązowych kolorów. Wszystkie nowości w naszej restauracji, szklarni oraz na farmie dyniowej będą gotowe już w najbliższych tygodniach – jednak serdecznie zapraszamy już dziś!

Zobacz na mapie

Zapisz się na Newsletter!

Za zapisanie się do newslettera rabat 5% na rezerwację bezpośrednią. 

<p>Zapisz się na Newsletter!</p>
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij