Nasza kuchnia zawsze czerpie pełnymi garściami z darów natury, dlatego potrawy w nadchodzącym sezonie stać będą pod znakiem aromatycznych grzybów, smacznej dziczyzny, ale również zapasów lata, które zamknęliśmy w słoikach.
Wśród nowości w naszym menu, które z pewnością zaskoczą najbardziej wyrafinowane podniebienia, pojawi się foie gras będące tradycyjnym daniem kuchni francuskiej słynącym ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości. Serwować będziemy ponadto łososia MOWI, króla kwasów omega 3 oraz białka, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również właściwościami zdrowotnymi.
Jeżeli chodzi o zupy, to tutaj stawiamy na tradycję, czyli żurek, który zawsze znajduje swoich wiernych fanów. Całości dopełni nowa karta barowa wraz z kartą win, w których nie zabraknie rozgrzewających herbat, pachnących korzennym aromatem kaw oraz grzańca.
Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****, która jest zawsze otwarta na dzieci. Dla naszych najmłodszych gości mamy specjalne menu w kształcie tableta, które zachęci każdego malucha do wybrania swojej ulubionej potrawy. Lokal został ponadto opisany w Gault&Millau Polska 2019, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Serdecznie zapraszamy do naszej hotelowej Feruli, która jak zwykle zapewni wspaniałą podróż kulinarną. Smacznego!
Warto na koniec dodać, że w nadchodzącym miesiącu szykujemy jeszcze jedną niespodziankę! W październiku planujemy otworzyć wyjątkową fermę dyniową. Motyw dyni pojawi się również w jesiennej aranżacji naszej hotelowej szklarni – spodziewajcie się więc ogromu złotych, pomarańczowych i brązowych kolorów. Wszystkie nowości w naszej restauracji, szklarni oraz na farmie dyniowej będą gotowe już w najbliższych tygodniach – jednak serdecznie zapraszamy już dziś!