Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** w Żółtym Przewodniku!
  1. Strona główna
  2. O hotelu
  3. Aktualności
  4. Restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** w Żółtym Przewodniku!

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** w Żółtym Przewodniku!

12 grudnia 2018

Kolejne wyróżnienie dla Restauracji Ferula. Lokal znalazł się w prestiżowym gronie miejsc, które zostały opisane w książce Gault&Millau Polska 2019 – znanej również powszechnie jako Żółty Przewodnik. Ferula jest jedną z siedmiu podkarpackich restauracji opisanych na łamach aktualnej edycji przewodnika.

– Otrzymaliśmy wpis i jedną czapkę, zostaliśmy wyróżnieni jako kuchnia nowatorska. Jesteśmy z tego bardzo dumni, zwłaszcza szef kuchni naszej restauracji, Kamil Wyka. Oczywiście nie zatrzymujemy się i dołożymy dalszych starań, aby w kolejnych edycjach przewodnika zasłużyć na jeszcze wyższe noty oraz, co najważniejsze, aby przygotowywane przez nas potrawy zawsze stały na najwyższym poziomie – mówi Rafał Jułga, dyrektor Hotelu Bacówka Radawa & SPA****, w którym mieści się restauracja Ferula.

Przewodnik Gault&Millau jest obecny w 12 krajach, w Polsce jest drugim po Czerwonym Przewodniku Michelin profesjonalnym wydawnictwem opisującym najlepsze lokale w całym kraju. Oceniane restauracje mogą zdobyć 20 punktów, na podstawie których przyznawane są czapki będące odpowiednikiem gwiazdek z przewodnika Michelin.

Aby zdobyć 1 czapkę należy otrzymać przynajmniej 11 punktów, 2 czapki – 13 punktów, 3 czapki – 15 punktów, 4 czapki – 17 punktów, 5 czapek – 19 punktów. Lokale, które nie osiągnęły wymaganego progu minimalnego, otrzymują jedynie wpis w przewodniku, więc zdobycie nawet 1 czapki to ogromne wyróżnienie. Eksperci odwiedzający lokale oceniają smak, wygląd i sposób podania potraw, jakość produktów wykorzystanych do ich przyrządzenia oraz wystrój, obsługę i atmosferę samej restauracji.

– O restauracjach piszemy dobrze, albo wcale. Naszym zadaniem jest rekomendacja, dlatego sama recenzja jest zawsze pozytywna i zapraszająca – mówi w rozmowie z Gazetą Wyborczą Justyna Adamczyk, redaktorka naczelna Gault&Millau Polska.

Uroczysta gala V edycji Gault&Millau Polska odbyła się 26 listopada w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Amberexpo w Gdańsku. Na łamach wydania Żółtego Przewodnika na rok 2019 opisanych zostało 650 restauracji.

Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HOTEL BACÓWKA RADAWA SPA PAWEŁ PREISNER SPÓŁKA KOMANDYTOWA, Cicha 30A, 37-523, Radawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane