Bacówka Radawa & Spa, Radawa
Nowe menu Feruli zachwyca świeżością i bogactwem smaków

Aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
+48 530 530 511

Nowe menu Feruli zachwyca świeżością i bogactwem smaków

16 maja 2019

Wielokrotnie nagradzana restauracja Hotelu Bacówka radawa & SPA**** serdecznie zaprasza w swoje progi na potrawy z nowej wiosenno-letniej karty. Znajdujące się w niej dania to połączenie świeżości owoców i warzyw oraz niebanalne interpretacje tradycyjnych przepisów kulinarnych.

- Zawsze staramy się przelać przygotowywane przez nas potrawy naszą miłość do smacznej i zdrowej kuchni. Produkty, z których korzystamy przy przygotowywaniu dań, pochodzą od ekologicznych dostawców z regionu oraz naszej własnej, przyhotelowej szklarni, co daje nam gwarancję najwyższej jakości – mówi Kamil Wyka, szef kuchni Ferula. – Inspiracją dla naszej kuchni są smaki dzieciństwa. Nie poprzestajemy jednak wyłącznie na odtwarzaniu przepisów z zapisków naszych babć i mam, ale staramy się wydobyć z nich zupełnie nowe wrażenia smakowe, dlatego cały czas jesteśmy w stanie zaskakiwać naszych restauracyjnych gości.

Słowa szefa kuchni mają swoje doskonałe odbicie w nowej wiosenno-letniej karcie, która obfituje w ciekawe kompozycje kulinarne. Każdy większy posiłek warto przede wszystkim rozpocząć od przystawki. W nowej karcie znaleźć można takie pozycje jak tatar z polskiej polędwicy wołowej – w którego skład wchodzi wyjątkowy majonez domowy – oraz selekcja sezonowych sałat będąca kwintesencją wiosenno-letniej świeżości.

Spośród dań głównych wyróżnić można z kolei niepowtarzalne fettuccine przygotowywane w niebanalnym, bacówkowym stylu z dodatkiem oscypka. Oprócz tego w karcie znaleźć można także m.in. kaczkę, królika oraz sandacza.

Coś dla siebie znajdą również miłośnicy zup – domowy rosół przywoła wspomnienia rodzinnego domu, krem z młodych szparagów zaskoczy smakiem, a chłodnik z botwiny będzie idealnym rozwiązaniem na upalne dni.

Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie.

Zobacz na mapie

Zapisz się na Newsletter!

Za zapisanie się do newslettera rabat 5% na rezerwację bezpośrednią. 

<p>Zapisz się na Newsletter!</p>
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij